Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 13:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvunnen-goteborgskvinna-hittad-vid-liv-misstankt-kidnappning/

Sverige

Bortförd kvinna i Göteborg hittad vid liv på E4

Foto: Google maps

Den kvinna som blev bortförd i samband med ett mordförsök i Göteborg på annandagen har hittats vid liv, skriver polisen på sin sajt. Kvinna har förts till sjukhus för kontroll. För närvarande är ingen misstänkt gripen.

TT Text

Kvinnan hittades på lördagsmorgonen på E4 i närheten av Ödeshög i Östergötland. Hon fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen behåller brottsrubriceringen människorov samt mordförsök mot hennes man, som misshandlades när hon fördes bort i torsdags kväll.

Ingen person är ännu gripen.

Polisen är intresserad av iakttagelser som allmänheten kan ha gjort vid E4 mellan Ödeshög och Mjölby under natten och morgonen. Den som har upplysningar i fallet uppmanas ringa 11414.

Bortförandet skedde vid 20-tiden i torsdags på Gärdsåsgatan i nordöstra Göteborg. Mannen uppgav för polisen att han blev misshandlad med kniv utomhus.

– Okända män har försökt få med sig både mannen och hans hustru i en mörk minibuss/skåpbil. Mannen fick de inte med sig och han kunde senare larma polis, sade Peter Adlersson på polisens region väst till DN på fredagen.