Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Fortsatt polisnärvaro på Sahlgrenska

En femte person anhölls under fredagen misstänkt för inblandning i det stora slagsmålet vid Sahlgrenska sjukhuset på onsdagskvällen. Samtidigt släpptes en tidigare anhållen.

De fyra är samtliga misstänkta för försök till mord. Två av dem på sannolika skäl, de två andra är skäligen misstänkta.

– Under lördagen tar jag ställning till om jag ska begära dem häktade, säger förundersökningsledaren åklagare Ulrika Åberg till TT.

Blir det så så blir det häktningsförhandling under söndagen.

– Vi fortsätter med mängder av förhör. Bilden har klarnat lite grand. Det handlar inte om grov organiserad brottslighet utan om en intern släktangelägenhet. Mer kan jag inte säga i detta läge, säger Åberg.

Polisen behåller sin extra bevakning av Sahlgrenska sjukhuset över helgen. Beslut om något annat ska gälla tas på måndag.

Det förekom medieuppgifter under fredagen att säkerhetsnivån höjts även vid Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus, som båda ingår i Sahlgrenska universitetssjukhuset. Men det har inte skett, enligt polisen och kommunikationschef Marielle Korend Larsson på Sahlgrenska sjukhuset säger till TT.

– Vi ser ingen anledning att höja någon säkerhetsnivå på de andra sjukhusen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.