Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Fortsatt vinterväder under veckan

Foto: Anders Wiklund/TT

Vintern håller i sig – åtminstone fram till slutet av denna vecka. ”Det blir minusgrader i nästan hela landet”, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Ett högtryck drog i dag måndag in över Sverige och SMHI räknar med klart och soligt väder i stora delar av landet under tisdagen. Temperaturen kommer fortsätta hålla sig kring nollan eller strax under.

På onsdagen väntas ett lågtryck komma in över de norra delarna av landet, vilket kan leda till något mildare väder med mer moln.

I slutet av veckan drar ännu ett lågtryck in över landet, denna gång i söder. Lågtrycket rör sig sedan norrut vilket främst kommer att märkas i de ostliga delarna av landet, enligt SMHI. Det finns viss risk för nederbörd i form av snö eller regn.

Temperaturerna till helgen väntas ligga runt 0 eller några plusgrader i stora delar av landet, med undantag för de nordligaste delarna. Med de varmare temperaturerna följer också nederbörd i form av snö eller regn.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.