Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 08:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forvirring-i-spanien-efter-tvetydiga-talet/

Sverige

Förvirring i Spanien efter tvetydiga talet

Bild 1 av 4 Självständighetsivrare följde den katalanska regionpresidenten Carles Puigdemonts tal på en tv-skärm vid Arc de Triomf i Barcelona på tisdagskvällen.
Foto: Jorge Guerrero AFP
Bild 2 av 4 President Carles Puigdemont sade att han var beredd att följa folkets vilja att regionen ska bli självständig, men sköt upp genomförandet i väntan på medling och dialog med Madrid.
Foto: Lluis Gene AFP
Bild 3 av 4 ”Vi är här för att se till att vi till- åts vara det som vi vill vara, och att vi får säga allt det vi vill”, sade lantbrukaren Elm Pou som kört sin traktor in till centrala stan.
Foto: Erik de la Reguera
Bild 4 av 4 ”Jag kommer att fortsätta vara spanjor, det kan jag säga dig”, utbrast Paco Garcia, som är född i Andalusien men har bott i Katalonien i 40 år.
Foto: Erik de la Reguera

Barcelona. Resultaten i den omstridda folkomröstningen ska följas och Katalonien inleda en process för att bli en självständig stat – men inte riktigt än. Först vill regionpresidenten Carles Puigdemont ha några veckors internationell medling med Spanien, förklarade han inför regionens parlament på tisdagen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in