Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 14:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fossmo-forsokte-manipulera-telefonlinjer/

SVERIGE

Fossmo försökte manipulera telefonlinjer

Fossmo dömdes till livstids fängelse efter dåden i Knutby. Arkivbild.
Fossmo dömdes till livstids fängelse efter dåden i Knutby. Arkivbild. Foto: Jan Düsing

Den livstidsdömde Helge Fossmo, som numera heter Iversen, har fått sina samtalstillstånd indragna enligt en dom i förvaltningsrätten.

TT Text

Han har flera gånger försökt manipulera Kriminalvårdens telefonlinjer för att kunna prata med personer han inte får kontakta, skriver UNT.

Kriminalvården varnade honom först om att hans två godkända telefontillstånd, till en syster samt en vän, kunde komma att dras in. När försöken att mixtra med linjerna fortsatte beslöt Kriminalvården i maj i år att återkalla tillstånden.

Den tidigare Knutbypastorn själv nekar till anklagelserna och överklagade till förvaltningsrätten, skriver Aftonbladet.

I juli 2004 dömdes Helge Fossmo för anstiftan till mord och två mordförsök i byn Knutby utanför Uppsala. Vilken anstalt den tidigare frikyrkopastorn sitter på är hemligt. I år har han dragit på sig flera varningar för misskötsamhet av olika slag.

Ämnen i artikeln

Knutby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt