Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 18:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fotgangare-traffad-av-lyktstolpe-vid-trafikolycka/

Sverige

Man träffad av lyktstolpe vid lastbilskrasch – dog till följd av skadorna

En man i 50-årsåldern har dött efter att ha fått en stolpe över sig i Göteborg. 

Det var en lastbil som körde på lyktstolpen som rasade ner över mannen. 

Polis och tre ambulanser skickades till platsen och gångtrafikanten fördes med allvarliga skador till Sahlgrenska sjukhuset.

Den skadade var en man i 50-årsåldern och dog till följd av sina skador. Anhöriga är underättade.

– Det kommer att bli en utredning som får utvisa omständigheter och förlopp. Lastbilen tas också i beslag för en teknisk undersökning vilket är rutin vid dödsolyckor, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Larmet om händelsen kom på tisdagseftermiddagen, efter att en lastbil kört på en lyktstolpe som sedan träffat en förbipasserande fotgängare.

Det är oklart exakt vad som föranlett händelsen, som rubriceras som grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken. Platsen har spärrats av och polisen har under tisdagen arbetet med att höra eventuella vittnen. Vid 19.40-tiden meddelade polisen att lastbilsbärgningen var klar och att avspärrningen är hävd.

– Vad jag förstår har det varit kraftigt påverkad framkomlighet under kvällen, säger Anna Göransson.

Personal från gatukontoret har skickats ut för att ta hand om lyktstolpen. Lastbilschauffören har inte fått några fysiska skador men är chockad, uppger polisen. Ingen person har gripits då det enligt polisen inte finns något gripandeskäl.