Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fra-allvarliga-it-brister-i-kommuners-och-myndigheters-lonesystem/

SVERIGE

FRA: Allvarliga it-brister i kommuners och myndigheters lönesystem

Försvarets radioanstalt på Lovön.
Foto: Roger Turesson

■ Försvarets radioanstalt och Åklagarmyndigheten har upptäckt allvarliga säkerhetsbrister i ett lönesystem som används av minst ett 60-tal kommuner, myndigheter och regioner.

■ Känsliga personuppgifter riskerar att läcka till obehöriga. Sårbarheterna skulle i praktiken dessutom kunna användas för att förskingra pengar.

■ Systemet har varit i bruk i många år och är – trots upptäckten – fortfarande sårbart. Frågan hanteras just nu på regeringsnivå.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.