Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fra-tojer-pa-reglerna-for-sitt-arbete/

SVERIGE

”FRA töjer på reglerna för sitt arbete”

FRA får bland annat kritik för sin hantering av känsliga personuppgifter. ”Lagstiftningen ger sken av ett restriktivt system, men det finns en lucka”, säger Wilhelm Agrell.
Foto: Roger Turesson och Scanpix

Den brittiske journalisten Duncan Campbell vittnade inför EU-parlamentet om att Sverige är en viktig del i den brittiska och amerikanska massövervakningen. Anklagelsen är att Sverige samlar in och lämnar ut enorma mängder data från internet- och teletrafik. DN:s granskning av tillsynsprotokoll visar att FRA upprepade gånger brutit mot reglerna och tänjer på gränserna för det tillåtna. Samtidigt ger en paragraf FRA obegränsade möjligheter att lämna ut stora mängder rådata.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.