Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fredrik-eklund-det-var-som-att-jag-inte-fortjanade-barn/

Fredrik Eklund i lägenheten i Madison square park tower med dess 360 graders panoramavy.
Sverige

Fredrik Eklund: Det var som att jag inte förtjänade barn

Ingen säljer in New York så bra som Fredrik Eklund. Det säger stjärnmäklaren själv. I sin nya bok berättar han om hur kärleken till staden förvandlades till avsky, kanske var det självförakt, om det nya huset på landet som räddade honom och om barnen som är på väg. DN:s Anna Bodin och Alexander Mahmoud träffade Fredrik Eklund i New York.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 9 Fredrik Eklund är New York. Han beskriver sammanbrottet för ett år sedan: ”Jag jobbar med staden, hon har blivit en del av mig. Plötsligt blev hon fientlig. Jag kämpade mot mig själv.”
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 9 Fredrik Eklund suger i sig en smoothie med acaibär från Amazonas regnskogar, chokladsmaksatt vassleprotein och mandelmjölk medan han lyssnar på en telefonkonferens i mobilen. ”Jag har som transparenta Excelark som rullar framför ögonen under varje samtal”, berättar han.
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 9 ”Det här är ett jätteprestigeprojekt. Den ene av byggherrarna är Larry Silverstein, kanske den största legenden av alla. Han ägde marken som tvillingtornen stod på. Det är han som har byggt upp alla skyskrapor efter elfte september. Om jag lyckas med det här projektet kommer många fler byggnader att komma min väg.”
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 9 Utsikten från lägenheten i Madison square park tower är storslagen, med Met life towers guldkrönta klocktorn och Empire state building.
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 9 Fredrik Eklund slaktar lunchmackan från Dean & DeLuca lika skoningslöst som han sluter avtal.
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 9
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 7 av 9 ”Jag kunde bli pappa i det här hemmet. Jag förtjänade att bli pappa i det här hemmet”, skriver Fredrik Eklund om huset i Connecticut som han köpte för ett år sedan.
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 8 av 9 Derek Kaplan om maken: ”Fred vill sluka varje sekund av livet. När han handlar vill han köpa hela affären.” Under provianteringen i matbutiken i Washington kan Lördagsmagasinet konstatera att det stämmer precis.
Bild: Alexander Mahmoud
Bild 9 av 9
Bild: Alexander Mahmoud