Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fullt-utvecklad-brand-i-byggvaruhandel/

Sverige

Kraftig brand i byggvaruhus i Skåne

00:46. En kraftig brand bröt i natt ut i en byggvaruhandel i Svalövs kommun.

En byggvaruhandel i Svalövs kommun har förstörts i en brand. Det har brunnit rejält i en mindre butiksdel och i en kontorsdel.

Rätta artikel

– Läget är ganska stabilt, men vi håller på att bekämpa branden fortsatt och försöker hålla begränsningslinjen, säger Christer Haraldson, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Larmet kom strax före klockan fyra på torsdagsmorgonen. Branden ska ha startat i kontorsdelen.

– Det är en stor byggmarknad, full av diverse byggmaterial i en lång hall. Risken finns för brandspridning i byggnaden, men just nu har vi det under kontroll, säger Christer Haraldson.

Det ska även finnas gasflaskor i lokalerna vilket har försvårat släckningsarbetet. Polisen spärrade av upp till 500 meter från branden.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vid halv åtta-tiden uppger räddningsledare till Sydsvenskan att spridningsrisken är avvärjd och att branden är under kontroll. Byggnaden kommer att bevakas under hela dagen.

Ingen är skadad.

Ämnen i den här artikeln:

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt