Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fullt-utvecklad-brand-i-garage-gasflaskor-i-narheten/

Sverige

Explosionsvarning när brand utbröt i garage

Foto: Maja Eriksson

En brand bröt på ut på måndagen i en bil i ett garage på Tingslagsgatan i Örebro. Gasflaskor fanns i närheten av branden vilket medfört explosionsrisk.

Rätta artikel

Larmet om branden kom på måndagseftermiddagen. Polisen beskriver branden som fullt utvecklad.

Enligt polisens uppgifter fanns gasflaskor i närheten av branden, och en gata spärrades av. Polisförstärkning begärdes för att kunna hålla de aktuella avspärrningarna.

– Vi har förhållandevis stora resurser på plats för att hålla avspärrningen som räddningstjänsten gjort med tanke på explosionsrisken, sade polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Inga personer uppges ha skadats enligt SOS Alarm. Polisen har inte gått ut med om det finns någon misstanke om brott.

Enligt uppgifter till SVT Örebro ska branden ha uppstått i samband med ett svetsningsarbete i garaget. Lokalen utrymdes och ett 30-tal brandmän och flera fordon jobbade med att släcka branden, rapporterar kanalen.

I närheten av garaget finns bland annat bostäder och ett Friskis och Svettis-gym. Enligt SVT Örebro utrymdes även gymmet.

Vid 20-tiden meddelade SOS Alarm att branden var släckt.

– Det kommer att ryka under kvällen och natten och man kommer att ha bevakning på den ett dygn framöver. Normalt sett brukar de vara fem stycken för att hålla koll på det, säger Linda Bergquist, teamledare på SOS Alarm.

Gasflaskorna står kvar på samma ställe som tidigare. Enligt polisen törs man inte släppa in folk förrän flaskorna kylts ner.

– Man vill inte flytta på dem i det här läget. Jag vet inte vilka möjligheter det finns att flytta på dem heller för det är hett där inne, säger Stefan Wickberg.

Foto: Maja Eriksson