Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-16 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/funktionsnedsatt-flicka-kord-till-fel-bostad/

Sverige

Funktionsnedsatt flicka körd till fel bostad

En skoltaxi i Malmö lämnade av en nioårig funktionsnedsatt flicka som inte kan prata hemma hos fel föräldrar. Hennes föräldrar var utom sig av oro och först efter en timme kom flickan hem, skriver Sydsvenskan.

Rätta artikel

Hon går i särskola och vid skoldagens slut i torsdags hämtades hon som vanligt av Taxi Kurir för att köras hem. Men chauffören plockade upp fel barn och körde flickan till andra sidan staden. Där möttes hon av en upprörd pappa som väntade på sin son som går i samma skola.

Flickans föräldrar undrade var hon var, den gps hon bär fungerade inte och det tog 20 minuter i telefonkö att nå taxibolaget. Där visste ingen riktigt vad som hänt och först efter en timme kom flickan hem i taxi, säger hennes mamma.

Enligt mamman har samma sak hänt en gång tidigare.

Skolans biträdande rektor säger att de förväxlade barnen har liknande namn och att chauffören misstagit sig. Skolan och taxibolaget säger att rutinerna har skärpts.

Ämnen i den här artikeln:

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt