Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Fynd vid mordplats i Falkenberg

En 27-årig man sköts ihjäl i bostadsområdet Falkagård i Falkenberg sent på måndagskvällen. Polisen undersöker nu de fynd som gjordes på brottsplatsen.

Strax före midnatt fick polisen larm om skottlossning i Falkagård.

– Intill en cykelbana, i ett litet grönområde, nära bostadshusen påträffade vi en skottskadad man, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen.

På sjukhuset konstaterade läkare att 27-åringen var död.

Först senare på natten fastställdes mannens identitet.

– 27-åringen kommer från Falkenberg. Eftersom det handlar om ett brottsoffer vill jag inte säga mer än att han inte är känd för någon grövre brottslighet, fortsätter Nyman.

Ännu är ingen misstänkt för mordet.

– Vi har gjort fynd på platsen som nu undersöks av våra tekniker. Jag kan inte säga exakt vad vi har hittat, säger Tommy Nyman.

Kan mordet ha varit någon uppgörelse?

– Det är tidigt att säga något om det. För några år sedan var det viss turbulens i det här området. Men på senare tid har det varit lugnt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.