Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Fyra av tio tåg försenade i somras

Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var bottenrekord för tågtrafiken i somras. Över 40 procent av långdistanstågen var försenade, enligt statistik från Trafikverket, rapporterar Ekot SR.

Orsaken till förseningarna är, enligt Trafikverket, främst många banarbeten och det ovanligt varma vädret.

– Det har varit en extrem sommar på många sätt. Vi har haft över 400 bränder som på ett eller annat sätt stannat järnvägstrafiken och vi har haft uppåt 356 solkurvor i sommar, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till Ekot.

Högst andel förseningar hade långdistanstågen som trafikerar sträckan Stockholm-Göteborg.

Med försening menas att tåget kommer fram mer än fem minuter efter utsatt tid.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.