Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fyra-personer-till-sjukhus-i-frontalkrock-med-timmerbil/

Sverige

Två omkomna efter krock mellan timmerbil, personbil och hästekipage

Två kvinnor i 60-årsåldern omkom när den bil de färdades med på torsdagen var inblandad i en kollision mellan flera fordon utanför Östersund.

Rätta artikel

En timmerbil, en personbil och tre hästekipage kolliderade i olyckan som inträffade klockan 13.20 vid Haxäng intill Brunflo på E45, strax söder om Östersund.

Den ena avlidna kvinnan var förare av personbilen, medan den andra färdades med ett av hästekipagen. Anhöriga har underrättats, uppger polisen i Jämtlands län på sin hemsida.

De tre hästekipagen var just hästekipage, och inte hästtransporter.

– Hästekipagen åkte utmed vägen och hamnade i olyckan. Det var stora fyrhjuliga vagnar som drogs av hästar. Sammanlagt befann sig sex personer på dessa vagnar, säger Ulf Jernström, inte befäl vid Räddningstjänsten Jämtland.

Han uppger att en av de tre hästarna dödades i olyckan. 

Enligt SVT Nyheter Jämtland skickades sex ambulanser och en ambulanshelikopter till olycksplatsen. Fyra personer fördes med ambulanser till Östersunds sjukhus.

– Vi har fått in fyra personer hit till sjukhuset. Två av dessa hade allvarliga skador, säger Anna-Lena Högström, tillförordnad kommunikationschef vid Region Jämtland Härjedalen, till SVT Nyheter Jämtland.

Senare meddelades att de två kvinnorna avlidit av sina skador.

Ytterligare två personer fördes till vårdcentral efter att ha fått lindrigare skador. Totalt var åtta personer inblandade i olyckan.

Vid 20.30-tiden meddelade polisen att en förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada har inletts.

Europavägen hölls helt stängd efter kollisionen. Timret från timmerbilen ska ha spridits över vägbanan och ansträngningar för att samla in hästarna fick inledas. Ännu vid 18-tiden var vägavsnittet avstängt.

Trafikverket uppmanar trafikanter att resa på andra vägar.

– Vi har inte fått någon prognos för när det kan vara färdigt än, säger Magnus Löfgren på Trafikverkets presstjänst till DN.