Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/generaldirektor-ville-fordroja-information-om-elprishojning-till-efter-valet/

SVERIGE

Generaldirektör ville fördröja information om elprishöjning till efter valet

Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh ville fördröja offentliggörandet av en större prishöjning till efter valet. Skälet var, enligt DN:s källor, att hon inte ville irritera departementet.
Foto: Peter Knutson/Svenska kraftnät

Offentliggörandet av en större prishöjning i stamnätet förhalades av Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh, enligt uppgifter till DN.

Mejlkonversationer visar att Sandborgh beordrat sin personal att inte gå ut med uppgifterna förrän efter riksdagsvalet i september.

– Regeringen har haft som valfråga att elnätspriserna ska sjunka och man ville inte irritera departementet, säger en källa med god insyn.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.