Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 04:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/generaldirektor-ville-fordroja-information-om-elprishojning-till-efter-valet/

SVERIGE

Generaldirektör ville fördröja information om elprishöjning till efter valet

Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh ville fördröja offentliggörandet av en större prishöjning till efter valet. Skälet var, enligt DN:s källor, att hon inte ville irritera departementet.
Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh ville fördröja offentliggörandet av en större prishöjning till efter valet. Skälet var, enligt DN:s källor, att hon inte ville irritera departementet. Foto: Peter Knutson/Svenska kraftnät

Offentliggörandet av en större prishöjning i stamnätet förhalades av Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh, enligt uppgifter till DN.

Mejlkonversationer visar att Sandborgh beordrat sin personal att inte gå ut med uppgifterna förrän efter riksdagsvalet i september.

– Regeringen har haft som valfråga att elnätspriserna ska sjunka och man ville inte irritera departementet, säger en källa med god insyn.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in