Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Gösta Ekman begravs på Södermalm

Gösta Ekman begravs den 8 maj i Katarina kyrka i Stockholm. Den 15 maj anordnar dessutom Dramaten en minneskväll för den älskade skådespelaren och regissören.

Platsen och tidpunkten för begravningsgudstjänsten framgår av den dödsannons som Gösta Ekmans familj införde i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet på påskafton.

I annonsen framgår även att Dramaten planerar en minneskväll för att hedra Ekman.

– Vi har bara spikat ett datum och lagt in det i planeringen. Jag tror inte att hela programmet är satt än, säger Mimmi Fristorp, pressansvarig på Dramaten, till Expressen.

Gösta Ekman var i flera år verksam vid teatern, både som skådespelare och som regissör. Sin sista uppsättning gjorde han 2013 då han regisserade Simon Grays pjäs ”Främmande språk” för teaterns lilla scen.

Dramaten anordnade en minneskväll för Henning Mankell när denne gick bort 2015 och Mimmi Fristorp säger till Expressen att hyllningen av Ekman kan bli snarlik.

– Då var det läsningar av skådespelare. Det var ett ganska fritt innehåll utifrån de som ville vara med och uppmärksamma det, och jag kan tänka mig att det blir något liknande, säger hon.

Gösta Ekman avled natten till lördagen den 1 april efter en tids sjukdom. Han blev 77 år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.