Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 12:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/goteborg-avskaffar-det-aktiva-skolval-som-regeringens-utredare-foreslar-bli-lag/

SVERIGE

Göteborg avskaffar det aktiva skolval som regeringens utredare föreslår bli lag

Göteborgs ledande skolpolitiker Helene Odenjung, Liberalerna (t v) och Viktoria Tryggvadottir Rolka, Socialdemokraterna, på en bild från i våras. De är på var sin sina i frågan om aktiva skolvalet.
Foto: Lars Näslund

En ohelig allians i Göteborgs kommunstyrelse med såväl vänsterpartister som sverigedemokrater har beslutat att avskaffa det så kallade aktiva skolvalet i grundskolan.

Det sker samtidigt som regeringens egen utredare föreslagit att det ska bli obligatoriskt i hela landet.

Samtidigt tvistar alla vilken modell som bäst motverkar segregationen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.