Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/goteborg-far-nytt-bad-i-gota-alv/

Sverige

Så blir nya saltvattenbadet i Göta älv – här är första bilderna

En skiss över hur arkitekterna tänker sig de fyra bad-poolerna vid den kommande Jubileumsparken vid Frihamnen i Göteborg. Poolerna kommer att fyllas med saltvatten från Göta älvs djupaste delar. I den cirkulära poolen planeras för dykning till tre meters djup. Huvudpoolen, närmast i bilden, blir 1,6 meter djup och cirka 40 meter lång.
En skiss över hur arkitekterna tänker sig de fyra bad-poolerna vid den kommande Jubileumsparken vid Frihamnen i Göteborg. Poolerna kommer att fyllas med saltvatten från Göta älvs djupaste delar. I den cirkulära poolen planeras för dykning till tre meters djup. Huvudpoolen, närmast i bilden, blir 1,6 meter djup och cirka 40 meter lång. Foto: RaumlaborBerlin och Esencial för Älvstranden Utveckling AB

Om ett och ett halvt år, åtskilliga miljoner och nästan lika många om och men ska göteborgarna äntligen kunna slänga sig i älven.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in