Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-24 12:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/goteborg-far-nytt-stort-polishus-granne-med-ullevi-arenan/

Sverige

Göteborg får nytt stort polishus – granne med Ullevi-arenan

”Projekt Ernst Fontell” är ett av arbetsnamnen på det – hittills – sekretessbelagda bygget av nytt huvud-polishus i Göteborg. Här polisens projektledare Maria Svedberg och arkitekten Gert Wingårdh i parken framför det nuvarande polishuset där den nya upp till 16 våningar höga byggnaden ska placeras. På bilden den senaste idéskissen.
”Projekt Ernst Fontell” är ett av arbetsnamnen på det – hittills – sekretessbelagda bygget av nytt huvud-polishus i Göteborg. Här polisens projektledare Maria Svedberg och arkitekten Gert Wingårdh i parken framför det nuvarande polishuset där den nya upp till 16 våningar höga byggnaden ska placeras. På bilden den senaste idéskissen. Foto: Lars Näslund

Göteborg är på väg att få ett nytt och stort huvudpolishus.

Ritningar har tagits fram av stjärnarkitekten Gert Wingårdh och byggnaden i ljust tegel förelås få en spektakulär rundad form.

Den 16 våningar höga byggnaden blir närmaste granne med Ullevi-arenan – och intill planeras 200 studentlägenheter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in