Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/goteborgs-sparvagnar-stoppas-inte/

Sverige

Göteborgs spårvagnar stoppas inte

Foto: Magnus Hallgren

Det blir inget stopp för spårvagnstrafiken i Göteborg under onsdagen. Fackförbundet Kommunal och Göteborgs Spårvägar har kommit överens om skyddsåtgärder för förarna.

TT Text

– Nu har de fixat problemet så frågan är ganska desarmerad, säger Johan Kanmert, skyddsombud och ledamot i sektion Trafik, Kommunal Väst.

Han lade under tisdagen ett skyddsstopp för förarnas arbete, eftersom han ansågs att de inte var tillräckligt skyddade mot coronasmittan. Stoppet kom att skjutas upp till onsdag eftermiddag då det krävdes tid att vidta tillräckliga åtgärder.

Diskussionen om hur det ska lösas har pågått sedan i slutet på mars.

– Vi har under natten stäng av främre delen av spårvagnarna. Framdörrarna är nu stängda och vi har spärrat av en del bakom förarhytten med band, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborgs spårvägar.

Förändringen har gjorts på samtliga spårvagnar. I den avspärrade avdelningen längst fram kan förare som gör så kallade passresor, färdas mellan olika hållplatser för att i arbetet byta spårvagn, sitta.

– Det görs ju riskanalyser på alla allting. Vi är väldigt lagreglerade när det gäller spårtrafik, säger Annette Johansson.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt