Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 00:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/grasklippartjuvar-slar-till-mot-kyrkor/

Sverige

Gräsklippartjuvar slår till mot kyrkor

Tjuvarnas heta nya byte är gräsklippare. Ett tiotal kyrkor i Västra Götaland och Södermanland har haft oönskad påhälsning under början av april. 

Rätta artikel

Det är främst dyrbara åkgräsklippare som tjuvarna vill ha, men även annan utrustning har försvunnit från kyrkorna.

– Tjuvarna väljer kyrkor som ligger avsides och slår till nattetid, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

Polisen har sett ett liknade mönster vid stölderna och misstänker att det rör sig om samma gärningspersoner. Kyrkor i området uppmanas nu att vara uppmärksamma för att undvika att gräsklippartjuvarna slår till igen.

– Kyrkorna har varit ganska stöldmedvetna, men det är svårt att skydda sig mot det här, säger Thomas Agnevik.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt