Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 21:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/grishuvuden-pa-vagen-efter-lastbilsolycka/

Sverige

En död i svår olycka på E22

En man i 60-årsåldern har avlidit i en olycka på E22 öster om Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet. En lastbilschaufför är skadad och vårdas på sjukhus.

Rätta artikel

– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, sade Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen under natten.

Mannen som senare avled färdades i en bil som körde in i det välta fordonet. Lastbilens last var grishuvuden som efter olyckan låg utspridda över vägen.

Flera olyckor med vildsvin inträffade strax före midnatt på vägen. Enligt Expressen handlade det om tre olyckor på kort tid.

– Två stycken där personbilar har kört på vildsvin. En större där det är en lastbil som har väjt för vildsvinen och i samband med att föraren väjde så gick han in i mitträcket och har vält med bilen så den ligger tvärs över vägen, sade Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till tidningen.

E22 stängdes av efter olyckan. Vägen väntas kunna öppnas igen under förmiddagen, meddelar Trafikverket.

Ämnen i den här artikeln:

Biltrafik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt