Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Grön laser stoppar spårvagnar i Göteborg

Tre spårvagnsförare blev belysta med grön laser under pågående färd i Göteborg strax innan 22-tiden på lördagskvällen. Spårvagnstrafiken stoppades på linje fem och sex, men kunde åter börja rulla vid 22:30-tiden, skriver GP.

Det var strax innan klockan 22 på lördagskvällen som polisen fick in larmet. Under färd vid Friskväderstorget på Hisingen hade tre spårvagnsförare blivit belysta med laser.

– Vi fick samtal från spårvägen om att de blivit beskjutna med laser från en balkong. Förarna uppfattade det som grön laser och vi åkte dit men hittade ingenting, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till DN, och fortsätter:

– Eftersom ingen förare blev skadad beslutades att vi inte skulle inleda en förundersökning, säger han.

Västtrafik valde att stoppa spårvagnstrafiken i det aktuella området. De spårvagnslinjer som stoppades var linje fem och sex mot Länsmansgården.

Vid 22:30-tiden på lördagskvällen hade Västtrafik hävt stoppet och spårvagnarna kunde åter rulla på gatorna.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.