Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/grovt-brott-i-vasteras-stora-avsparrningar/

Sverige

Apoteksrån i Västerås – misstänkt bomb lämnades kvar

Polisen spärrade på lördagen av stora delar av centrum i Bäckby i Västerås medan tekniker från nationella bombskyddet tog hand om ett misstänkt farligt föremål som lämnats kvar efter ett rån mot ett apotek. På lördagskvällen hävdes avspärrningarna.

Två maskerade män rånade ett apotek i Bäckby centrum på lördagsförmiddagen. Enligt polisen tillgrep männen föremål i apoteket, och lämnade därefter ett misstänkt farligt föremål i butiken. Under eftermiddagen var Nationella bombskyddet på plats och två bombrobotar avlägsnade föremålet, rapporterar VLT. 

– Teknikerna är klara på plats. Vi har inget nytt om vad det kan ha varit för något, säger Anders Holm, RLC-befäl vid polisen till TT på lördagskvällen.

Händelsen rubriceras som grovt rån och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Inga misstänkta gärningsmän har gripits.