Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/grovt-valdsbrott-person-hittad-dod-i-sundsvalls-kommun/

Sverige

En anhållen för misstänkt mord i Sundsvall

En person hittades död i en lägenhet i centrala Sundsvall tidigt på onsdagsmorgonen. 

En misstänkt gärningsman som greps på plats har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. 

DN Text

Tidigt på nyårsdagens morgon larmades polisen till en adress i centrala Sundsvall. I en lägenhet hittades en person avliden. Polisen larmades till adressen där de hittade en person avliden.

– Det var en person som kom till bostaden som påkallade hjälp från ambulans och polis, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Sundsvalls Tidning.

En person som befann sig i lägenheten greps och vid halv tio på förmiddagen anhölls den misstänkte på sannolika skäl misstänkt för mord vid halv tio på förmiddagen. 

Enligt Anderz Ohlsson var offret och den misstänkte gärningsmannen ”inte obekanta”. 

Polisen vill inte lämna uppgifter om kön och ålder på offer eller misstänkt gärningsman eftersom anhöriga ännu inte är underrättade, säger Maria Linné som är presstalesperson för polisen i region Nord. 

För Sundsvalls tidning säger dock åklagaren Stina Sjöqvist att både offret och den misstänkta gärningspersonen är i medelåldern.

– Båda är i 40–50-årsåldern, säger Stina Sjökvist till tidningen.

Polisens utredning fortsätter nu med brottsplatsundersökning och förhör.

– Vi har våra kriminaltekniker på plats och vi genomför också dörrknackning i området och håller förhör med eventuella vittnen, säger Peter Wennerbring, jourhavande förundersökningsledare. 

Hur den misstänkte gärningsmannen ställer sig till anklagelserna är okänt.