Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

”Hälften så tjock som en vanlig kondom”

Hallå där Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU som nu lanserar en ny supertunn kondom.

Vad är syftet med den här kondomen?

– Det är den absolut tunnaste latexkondomen som finns. Den är hälften så tjock som en vanlig kondom, 0.04 millimeter. Det är väldigt individuellt, men en del som har testat den har upplevt en känsla som liknar att inte ha kondom på sig, det är ganska lite gummi kvar. För de som menar att känseln är avgörande så hoppas vi med det här att fler ska använda kondom.

Varför använder så få singlar kondom?

– Vår undersökning visade att 31 procent av singlarna avstod från att använda kondom vid senaste samlaget. En tredjedel av dem hade argumentet att de tyckte att det var skönare utan.

Kan man lita på att den kommer att hålla när den är så tunn?

– Den klarar de testnivåerna som finns och går inte sönder oftare än en vanlig kondom. Det är en speciell teknik där man tar bort delar av proteinet som gör att den blir tunnare och inte luktar gummi.

Vill du förhandstesta kondomen kan du gå med i en testgrupp via Facebookgruppen Vi är 78%

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.