Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-18 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/halkan-lamslog-sundvall/

Sverige

Halkan lamslog Sundvall

Underkylt regn ställde till stora problem i Sundsvall under lördagen. Under några timmar stod en stor del av busstrafiken stilla.

Rätta artikel

Kommunens vinterväghållning mäktade inte med och kollektivtrafikbolaget Din Tur, som ansvarar för bussar i linjetrafik och färdtjänst i Västernorrland, valde av trafiksäkerhetsskäl att ställa in trafiken, enligt Hans Fälldin, administrativ chef.

– Det har varit mycket besvärlig trafikledning. Under sen eftermiddag blev det så att det ställdes in, säger han till TT.

Hur många bussturer som tvingades stängas in är inte sammanställt.

– Men det är ett stort antal turer.

Först sent på kvällen började bussarna gå enligt tidtabell, enligt Sundsvalls Tidning.

Läs mer: Fortsatt många klagomål på halka i Stockholm 

Ämnen i den här artikeln:

Sundsvall
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt