Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Halt på vägarna i västra Götaland

Det snöar och är rejält halt på vägarna i västra Götaland, där flera trafikolyckor har inträffat under lördagen. Men Trafikverket konstaterar att det är vinterväglag i hela landet och uppmanar alla trafikanter att köra försiktigt.

Under bara några timmar på lördagsförmiddagen har minst elva trafikolyckor rapporterats i västra Götaland. Enligt polisen har flera av dem varit singelolyckor.

Vid 12-tiden körde en bil av riksväg 40 i Bollebygd och voltade. En man i 30-årsåldern skadades svårt, och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Hans tillstånd är allvarligt, men vid 19-tiden var hans tillstånd inte längre livshotande.

Trafikverket bekräftar halkan i väst, men betonar att det är vinterväglag i hela Sverige.

– Vi uppmanar alla trafikanter att anpassa hastigheten efter väglaget. Halka kan komma väldigt snabbt. Man måste köra försiktigt helt enkelt, säger Lena Karlsson, presskommunikatör vid trafikverket, till TT.

Vintervädret och vinterväglaget fortsätter. Snöfallet över västra Götaland och norra Skåne väntas dock avta under sen eftermiddag och kväll och röra sig söderut, uppger SMHI.

Det snöar även över Norrbotten och fortsätter så över natten.

Minusgraderna håller i sig över söndagen. På måndag kan det bli nollgradigt eller några plusgrader på västkusten och i delar av Skåne.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.