Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Hans Linde ny RFSU-ordförande

Riksdagsledamoten Hans Linde (V) har valts till ny förbundsordförande för RFSU, meddelar organisationen på Facebook. Han efterträder Kristina Ljungros, som har haft uppdraget sedan 2011.

I våras meddelade vänsterpartisten att han lämnar politiken senast i valet nästa år. I en intervju i Aftonbladet klargjorde Linde att han, om han blir RFSU-ordförande, omgående kommer att avsäga sig sin riksdagsplats.

När Linde föreslogs som ny RFSU-ordförande nämnde valberedningen hans gedigna erfarenhet och kunnande i föreningsarbete, politiskt ledarskap och opinionsarbete. Det framhälls också att han är kunnig inom det sexualpolitiska området och har ett brett kontaktnät.

Hans Linde valdes in i riksdagen 2006 och har varit gruppledare och partistyrelseledamot. I dag är han Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson och talesperson i HBTQ-frågor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.