Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/har-ska-flyktingkrisens-vardagsproblem-losas/

SVERIGE

Här ska flyktingkrisens vardagsproblem lösas

1 min 36 sek. Ylva Johansson (S) besöker Hultsfred ett år efter den stora flyktingkrisen. Och frågan är – hur går Sverige vidare?
Bild 1 av 1 Under mötet med Ylva Johansson berättar kommunchefen Lars Rönnlund om dramatiken i Hultsfred när flyktingkrisen bröt ut förra hösten.
Foto: Roger Turesson

Ett år har gått sedan Sverige tvärvände i migrationspolitiken och skärpte asylreglerna tillfälligt. Etableringsminister Ylva Johansson (S) vill se en uppgörelse över blockgränsen om en permanent lagstiftning.

DN följde henne till Hultsfred – en kommun som kämpar för att få vardagen att fungera för de nyanlända. Och vända pessimism till optimism.

– Det finns en längtan i debatten att beskriva verkligheten som omöjlig. Vilket är precis helt galet, säger Ylva Johansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.