Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/harda-vindar-skapar-storningar-i-tagtrafiken-i-vastsverige/

Sverige

Hårda vindar störde tågtrafiken i Västsverige

Tågen står still på två linjer i Västsverige. Foto: Magnus Hallgren

Gårdagens och nattens hårda vindar har ställde till problem i tågtrafiken i Västsverige. På två sträckor stod tågen helt still under morgonen, men vid tiotiden uppgav Trafikverket att trafiken åter gick enligt tidtabell.

De kraftiga vindar som drog in över Västsverige under gårdagen och natten skapade problem i tågtrafiken. På två håll stod tågen helt still under måndagsmorgonen. Träd som fallit över kontaktledningar stoppade tågen på sträckorna Varberg-Borås och Uddevalla-Strömstad.

Vid tiotiden var dock hindren röjda.

– Tågen rullar. Vi hade en störning vid Kungsbacka och där kan vara lite följdförseningar, men det hade inte med vädret att göra utan det var en olycka, säger Sara Lindström vid Trafikverket.

Under natten förekom också hinder på mindre vägar i regionen, men vid sjutiden på morgon fanns inga rapporter om allvarliga störningar i vägtrafiken.

Vinden har lagt sig något i Väst. Enligt SMHI ska det blåsa runt 7 meter per sekund under dagen, med byvindar upp till 15 meter per sekund. I morgon räknar SMHI med att vindstyrkan minskat till 5 meter per sekund.

Under söndagskvällen orsakade vindarna också en bilolycka på Sandövägen utanför Kungsbacka i Halland. 

– Det var en bil i Vallda som fick ett träd över sig under körning. Men alla tre som satt i bilen klarade sig utan skador, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Läs mer: Oväder drar in över Sverige