Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hedersmotiv-bakom-knivmord-man-dodade-sin-exfru-vid-atervinningsstation/

Sverige

Hedersmotiv bakom knivmord – man dödade sin exfru vid återvinningsstation

Hovrätten fastställer domen på livstids fängelse för den man som knivmördade sin tidigare hustru. Men de ändrar tingsrättens motiveringar och konstaterar att den åtalade mannen har haft ett hedersmotiv till gärningen, som åklagarna har gjort gällande.

TT Text

Tingsrätten skrev i sin dom att hedersmotivet är tveksamt, framför allt eftersom den dömde mannen har förnekat det. Men hovrätten är alltså av en annan uppfattning.

Det var i december 2018 som en kvinna hittades med stickskador vid en återvinningsstation i Mölnlycke, öster om Göteborg. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Mannen hade begett sig hem till exfrun och tagit med både en kniv och en skarpladdad pistol. Vid återvinningsstationen gick han till attack. Han ringde själv till polisen efter gärningen och greps samma dag.

Läs fler artiklar om Göteborg här