Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 19:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hellmark-knutsson-blir-landshovding/

Sverige

Hellmark Knutsson blir landshövding

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tidigare ministern Helene Hellmark Knutsson blir ny landshövding i Västerbottens län.

TT Text

Hon är i dag riksdagsledamot för Socialdemokraterna och var 2014–2019 minister för högre utbildning och forskning.

”Helene Hellmark Knutsson är en mycket erfaren politiker och ledare. Hennes kompetens och erfarenhet, inte minst inom högre utbildning, kommer att bidra till utvecklingen av länsstyrelsen i Västerbottens län och till utvecklingen av länet”, säger civilminister Lena Micko i ett pressmeddelande.

Hellmark Knutsson tillträder den 1 augusti och uppdraget sträcker sig till den 31 juli 2026.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt