Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/historisk-klimatforhandling-inledd-i-lysekil/

SVERIGE

Historisk klimatförhandling inledd i Lysekil

Flera hundra demonstranter var på plats när huvudförhandlingarna om Preems utbyggnad inleddes i Mark- och miljööverdomstolen under tisdagen.
Flera hundra demonstranter var på plats när huvudförhandlingarna om Preems utbyggnad inleddes i Mark- och miljööverdomstolen under tisdagen. Foto: Tomas Ohlsson

För första gången i Sveriges historia skulle regeringen kunna stoppa en verksamhet på grund av dess klimatpåverkan. Innan framtiden avgörs för Preems planerade utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil ska Mark- och miljööverdomstolen säga sitt.

Under tisdagen inleddes huvudförhandlingarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.