Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hittades-dod-i-lagenhet-pa-nyar-kvinna-haktad-for-mord/

Sverige

Hittades död i lägenhet på nyår – kvinna häktad för mord

En 51-årig kvinna har häktats misstänkt för mord på en kvinna i Sundsvall på nyår. Polisen arbetar nu vidare med fler förhör och analys av den tekniska bevisningen.

– Nu kommer vi att försöka ta reda på exakt vad som har hänt, säger åklagaren Peter Salzberg.

Tidigt på nyårsdagen larmades polisen till en lägenhet i centrala Sundsvall, där en kvinna i 50-årsåldern konstaterades vara död. Den 51-åriga kvinnan greps i anslutning till brottsplatsen. 

De bägge kvinnorna ska ha firat nyårsafton i lägenheten tillsammans med en tredje person, som är skriven på adressen. Tidigt på morgonen larmades polisen till bostaden, där den döda kvinnan hittades. 

På fredagen häktade Sundsvalls tingsrätt kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord, skriver Sundsvalls Tidning. Kvinnan ska även genomgå en mindre rättpsykiatrisk utredning. 

Vice chefsåklagare Peter Salzberg är mycket förtegen om utredningen.

– Det är förundersökningssekretess, sedan brukar vi vilja att anhöriga får reda på saker och ting först. Anhöriga är inte informerade om detaljer än, säger han.

Polisens utredning fortsätter med ytterligare förhör med den misstänka samt analys av den tekniska bevisningen.

– Nu kommer vi att försöka ta reda på exakt vad som har hänt och varför det har hänt. Det sker på sedvanligt sätt genom gängse utredningsmetoder, säger Peter Salzberg.

Den misstänkta kvinnan var bekant med 51-åringen sedan tidigare, men det ska inte ha varit något relationsbrott, uppger Veronica Andersson, chef för utredningssektionen i Västernorrland.

– Vi har fått en bild av själva händelseförloppet, men motiv och eventuell bakgrund får utredningen visa. Det finns personer både kring offret och platsen där det har skett som vi är intresserad av att hålla förhör med.

Läs mer: 

Kvinna begärd häktad för mord på nyårsnatten 

En anhållen för misstänkt mord i Sundsvall