Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 05:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hojer-priset-pa-livsviktiga-produkter-med-914-procent/

SVERIGE

Höjer priset på livsviktiga produkter med över 900 procent

Coronapandemin har utlöst en global brist på en rad produkter som är väsentliga i kampen mot viruset.
Coronapandemin har utlöst en global brist på en rad produkter som är väsentliga i kampen mot viruset. Foto: Fredrik Funck

En av statens stora leverantörer av hygien- och städprodukter hävdar nu ”Force majeure” mot gällande ramavtal och höjer priserna med över 900 procent för en rad livsviktiga produkter – bland annat handsprit. Orsaken är den skriande efterfrågan i världen som får priserna att skena.

Statens inköpscentral, som samordnar de statliga ramavtalen, har accepterat höjningen och myndigheter tvingas nu betala de upp till tiofaldiga priserna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.