Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hon-blev-maltavla-for-hatet-mot-muslimer/

Sverige

Hon blev måltavla för hatet mot muslimer

Bild 1 av 5 Mariam Issa.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 5 Misshandeln av Sabrieh Issa och hennes dotter Mariam Issa skedde här, utanför akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 5 Thomas (till vänster) på väg för att lyssna på den holländske politikern Geert Wilders antimuslimska tal i sällskap med SD-politikern Hans Erling Jensen. Bägge satt då i styrelsen för Tryckfrihetssällskapet.
Foto: Reserchkollektivet Redox
Bild 4 av 5 Vid Tryckfrihetssällskapets första offentliga möte 2012 bjöds den antimuslimske danske författaren Lars Hedegaard in av föreningens ordförande Ingrid Carlqvist. Hedegaard grundade Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn.
Foto: Karl Melander/TT
Bild 5 av 5 Mariam Issa gjorde affischen i skolan efter attacken mot henne och hennes mamma.
Foto: Anders Hansson

På söndagen hålls stora demonstrationer på flera håll i landet, i protest mot den våldsamma naziattacken i Kärrtorp. Men det är inte bara nazister som går från hatiska ord till våld. 18-åriga Mariam Issa och hennes mamma Sabrieh misshandlades av Thomas, en medel­ålders man de aldrig träffat tidigare . ”Det är muslimernas fel!” skrek han. Hatbrott är svårt att bevisa, men när tingsrätten tar upp fallet i vår räknar åklagaren med fällande dom. Läs DN:s Niklas Orrenius berättelse.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in