Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 12:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hon-blev-maltavla-for-hatet-mot-muslimer/

SVERIGE

Hon blev måltavla för hatet mot muslimer

Bild 1 av 5 Mariam Issa.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 5 Misshandeln av Sabrieh Issa och hennes dotter Mariam Issa skedde här, utanför akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 5 Thomas (till vänster) på väg för att lyssna på den holländske politikern Geert Wilders antimuslimska tal i sällskap med SD-politikern Hans Erling Jensen. Bägge satt då i styrelsen för Tryckfrihetssällskapet.
Foto: Reserchkollektivet Redox
Bild 4 av 5 Vid Tryckfrihetssällskapets första offentliga möte 2012 bjöds den antimuslimske danske författaren Lars Hedegaard in av föreningens ordförande Ingrid Carlqvist. Hedegaard grundade Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn.
Foto: Karl Melander/TT
Bild 5 av 5 Mariam Issa gjorde affischen i skolan efter attacken mot henne och hennes mamma.
Foto: Anders Hansson

På söndagen hålls stora demonstrationer på flera håll i landet, i protest mot den våldsamma naziattacken i Kärrtorp. Men det är inte bara nazister som går från hatiska ord till våld. 18-åriga Mariam Issa och hennes mamma Sabrieh misshandlades av Thomas, en medel­ålders man de aldrig träffat tidigare . ”Det är muslimernas fel!” skrek han. Hatbrott är svårt att bevisa, men när tingsrätten tar upp fallet i vår räknar åklagaren med fällande dom. Läs DN:s Niklas Orrenius berättelse.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in