Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hon-forsvarade-samernas-rattigheter-aktivismen-fick-avgorande-roll-i-sapmi/

SVERIGE

Hon försvarade samernas rättigheter – aktivismen fick avgörande roll i Sápmi

Videon är 1 min 4 sek lång. Här är kvinnan som i början av 1900-talet trädde fram för att försvara samernas rättigheter – Elsa Laula. Hennes aktivism hade en avgörande roll för den politiska utvecklingen i Sápmi.

I början på 1900-talet träder en kvinna fram för att försvara samernas rättigheter – Elsa Laula. 100 år efter att hon tagit initiativet till att samla samer över nationsgränserna blir hennes födelsedag, den 29 november, samisk flaggdag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.