Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Hoppar av S i protest

En socialdemokratisk lokalpolitiker i Malmö, Nima Gholam Ali Pour, lämnar nu partiet i protest mot att Omar Mustafa valts in i partistyrelsen.

”Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna”, skriver han i en debattartikel på Newsmill.

Han hänvisar till att Omar Mustafa bara tre dagar innan partikongressen inleddes i Göteborg hade bjudit in två personer som gjort antisemitiska uttalanden.

”Ett parti som väljer in någon i partistyrelsen, som tre dagar innan minglat med antisemiter, står inte upp för alla människors lika värde”, skriver Ali Pour.

De två personer han syftar på är Yvonne Ridley, som enligt Ali Pour hävdat att ”sionister har sina tentakler överallt”, och Azzam Tamimi, som sagt att ”Israel är en cancer”.

”Den som inte kämpar för alla människors lika värde har ingenting att göra i Socialdemokraterna”, skriver Nima Gholam Ali Pour, som ursprungligen är från Iran.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.