Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Hotade bränna ner asylboende

Två män utrustade med bensindunkar greps på onsdagsmorgonen för att ha planerat att bränna ner ett asylboende i Borlänge, meddelar polisen.

De två männen var kraftigt berusade, rapporterar P4 Dalarna. De hade tagit med sig bensindunkar och tidigt på onsdagsmorgonen hotade de att bränna ner asylboendet vid Gylle värdshus i Borlänge. Polisen larmades klockan 04:45 på morgonen.

De två männen, som är 26 respektive 25 år gamla, är nu anhållna, misstänkta för förberedelse till grov mordbrand. Den yngre av dem har dömts för flera mindre brott tidigare. Tingsrätten i Falun har förordnat försvare åt de båda.

Chefsåklagare Fredrik Skoglund som anhållit männen, arbetade på förmiddagen med att begära advokater för de anhållna. Han ville för närvarande inte kommentera ärendet.

Händelsen har fått asylboendet att skärpa bevakningen, rapporterar Dalarnas tidning.

– Jag önskar att folk kom och förde en dialog med oss i stället, säger verksamhetsansvarige Karl Anneberg till tidningen.

Asyboendet öppnade den 14 augusti i år och har för närvarande 140 flyktingar som väntar på besked om de ska få asyl.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.