Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hotell-brinner-mittemot-allsvensk-match/

Sverige

Dramatiska höghusbranden vid allsvensk arena släckt

Bild 1 av 2
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Bild 2 av 2 Det brinner i ett höghus under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan Falkenbergs FF och IK Sirius FK på Falcon Alkoholfri Arena.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En kraftig brand startade under onsdagskvällen på taket till ett höghus i Falkenberg. Samtidigt spelades en allsvensk match på arenan mittemot byggnaden och elden sågs i tv-sändningen från matchen. Vid 11.30 på torsdagen var branden släckt. 

Rätta artikel

Under torsdagsmorgonen var elden under kontroll och det brann bara på ett fåtal ställen i byggnaden. Fyra enheter från räddningstjänsten jobbade på platsen och vid 11.30 på torsdagsförmiddagen avslutade räddningstjänsten sitt arbete.

– Vi stannar kvar på platsen till 14 för att ställa i ordning och plocka undan, sedan lämnar vi över till ägaren, säger Peter Karlborg på räddningstjänsten Väst. 

Enligt räddningstjänsten handlade det om en kraftig brand på det 16 våningar höga flerfamiljshusets tak, som fortfarande är under konstruktion och ännu inte har några inflyttade boende.

SOS gick under kvällen ut med en varning till allmänheten och polisen gick upp i stabsläge för att kunna avvara extra resurser. 16 enheter från räddningstjänsten var på plats.

Höghuset ligger mittemot Falcon Alkoholfri Arena – där det samtidigt spelades allsvensk match. 

Larmet inkom vid klockan 19.30 på onsdagen, en halvtimme in i matchen mellan Falkenbergs FF och Sirius, och branden kunde ses i tv-sändningen från arenan.

Det är ännu oklart hur branden startade. Matchen slutade 0–0.

https://twitter.com/fotbollskanal/status/1121110468897247234