Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 15:48 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hotell-stams-for-forbud-mot-huvudduk/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Hotell stäms för förbud mot huvudduk

En kvinna som sökte arbete som städare på ett hotell i Blekinge fick veta att hon inte skulle kunna få jobbet om hon bar huvudduk. Enligt hotellets regler var det nämligen inte tillåtet för anställda som vistas bland gäster att bära huvudbonad.

Bemötandet och klädkoden anmäldes som diskriminerande och nu stämmer diskrimineringsombudsmannen hotellet i Arbetsdomstolen och begär en ersättning på 50 000 kronor till kvinnan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.