Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hovratten-sanker-straff-for-morddomd/

Sverige

Hovrätten sänker straff för morddömd

Göta hovrätt sänker straffet för en 26-årig man som knivmördade en något äldre man i Vetlanda i april. 26-åringen döms nu till 16 års fängelse, vilket är två år mindre än i Eksjö tingsrätt.

Rätta artikel

Att straffet sänks har dock inte med mordet att göra, utan beror på att hovrätten ser mildare på annan brottslighet som 26-åringen döms för.

När det gäller mordet gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten. Det skedde en natt i en lägenhet där det fanns flera personer. 26-åringen anser att han agerade i självförsvar, och uppger att han inte visste att han höll en kniv i handen.

Han döms även för grov misshandel av en tredje man samma natt, och misshandel mot densamme vid ett tidigare tillfälle.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt