Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 20:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/hundratals-tagade-i-tillstandslos-protest/

Sverige

Hundratals tågade i tillståndslös protest i Örebro

Flera hundra personer deltog i en Black lives matter-demonstration i Örebro på fredagen, rapporterar Nerikes Allehanda.

TT Text

Demonstranterna saknade tillstånd och tågade på gatorna i centrum. Polisen fattade ett beslut om att upplösa sammankomsten och sade åt deltagarna att skingra sig, men gjorde inget fysiskt.

– Vi vill inte bruka våld om det inte är nödvändigt. Patrullerna som var ute och följde tåget rapporterade hela tiden att det var läge grönt, det vill säga att det inte var några oroligheter, säger Annika Laestadius, kommenderingschef för polisernas arbete under demonstrationen, till tidningen.

Efter ett par timmar hade demonstranterna skingrats.

– Men det är väldigt olyckligt att de här ungdomarna inte tar pandemisituationen på större allvar och samlades på det här viset, säger Laestadius till NA.se.

Läs mer: Demonstrationstillstånd beviljat i Göteborg 

Läs mer: Smittskyddsläkaren till demonstranterna: ”Visa respekt”

Ämnen i artikeln

Örebro
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt