Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ica-aterkallar-kraftor-salmonellarisk/

Sverige

Ica återkallar kräftor – salmonellarisk

Foto: Alexander Mahmoud

Kräftor som säljs hos Ica återkallas efter misstanke om att de innehåller salmonella. Det rör sig om produkten Ica Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta.

TT Text

Folkhälsomyndigheten larmade Ica om att produkten bedöms vara orsak till ett antal fall av salmonella, detta efter intervjuer med drabbade.

Ica har låtit ett oberoende labb testa kräftorna, och de har inte hittat några tecken på salmonellabakterier, men av försiktighetsskäl så återkallas ändå kräftorna.

”Har man ätit kräftorna tidigare i år och mår bra behöver man inte oroa sig över huvud taget, men har man fortfarande kvar dessa kräftor i frysen bör man lämna tillbaka dem till butiken eller reklamera via vår hemsida”, säger Niklas Warén, kvalitetschef Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Återkallelsen gäller alla bäst före-datum. Produkten kan ha sålts i butiker i hela landet.

Ämnen i artikeln:

Ica
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt