Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Ingen gripen för mord i Ludvika

En 44-årig man avled sedan han överfallits på öppen gata i Ludvika runt midnatt, natten till lördag. Ännu letar polisen efter gärningsmännen.

– Vi har fortfarande ingen gripen, säger Sven-Åke Petters, presstalesman för polisen i Dalarna, till TT vid 17-tiden på lördagen.

44-åringen hade varit på julfest och var i sällskap med två andra män när de blev angripna.

– De tre männen var på Carlavägen sent på fredagskvällen när de enligt uppgifter blev överfallna och slagna och sparkade. Vittnen har berättat att det rörde sig om oprovocerat våld. Flera sparkar utdelades när mannen låg ner på gatan, säger länsvakthavande polisbefälet Göran Lekander i Dalarna.

Enligt polisen gav sig troligtvis fyra till fem gärningsmän på sällskapet.

44-åringen blev svårast skadad. Han ska ha andats svagt men var i ett mycket kritiskt tillstånd när ambulansen kom. Han dödförklarades senare på Falu lasarett.

På lördagen fick polisen hjälp av kolleger från Örebro och Värmland i utredningen av det som betraktas som ett mord.

Polisstationen hålls öppen till klockan 01, natten till söndag, för att underlätta för tipsare att höra av sig.

Polisen har pratat med de två andra männen i sällskapet, men vill inte säga vad som kommit fram i förhören. Det har också hållits vittnesförhör.

– Det var relativt mycket folk på platsen, så vi är tacksamma om de som har sett något hör av sig, säger presstalesman Bo Eriksson.

Tidningen Dala-Demokraten har talat med den dödades arbetsgivare, som stod värd för den julfest som den misshandlade trion just kommit ut från när överfallet följde. Den dödsmisshandlade mannen stod i begrepp att lämna företaget för att pröva på ett annat jobb.

”Jag avtackade honom och vid halv tolv-tiden började man droppa av, fast jag satt kvar. Han och två andra gick uppåt stan”, berättar arbetsgivaren för tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.