Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/inlast-och-misshandlad-kvinna-larmade-polisen-via-mejl/

Sverige

Inlåst och misshandlad kvinna larmade polisen via mejl

Ex-pojkvännen misshandlade henne och höll henne inlåst. Då mejlade den 25-åriga kvinnan polisen – som var på plats efter 13 minuter och grep mannen, rapporterar Sydsvenskan.

TT Text

”Hej jag har blivit misshandlad under några dagar av mitt ex. Han låter mig inte gå ut och slår mig dagligen. Han har min telefon så jag kan inte ringa 112. Hjälp skicka någon nu”, skrev kvinnan i december när den 23-årige mannen tillfälligt lämnat lägenheten, som hon inte vågade lämna.

När poliserna bankade på dörren i centrala Malmö hade mannen återvänt. Efter att ha gjort motstånd blev han nedbrottad och handfängslad.

I förhör berättade kvinnan att hon hållits inlåst i tre dygn och flera gånger blivit misshandlad och våldtagen. Nu åtalas mannen mot sitt nekande för våldtäkt och två fall av misshandel. Brottet olaga frihetsberövande gick inte att styrka, enligt åklagaren.

Den snabba utryckningen blev avgörande i utredningen, eftersom patrullerna kunde säkra bevis och dokumentera kvinnans sinnesstämning och skador, skriver tidningen.