Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 19:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/insnoad-man-mar-bra/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Insnöad man mår ”bra”

Den 44-årige mannen som ska ha överlevt två månader utan mat i en insnöad bil mår efter omständigheterna bra, meddelar Norrlands universitetssjukhus. ”Jag är inte förvånad att det var han”, säger en bekant till mannen.

– Han bara drog från stan en dag i höstas. Ingen visste vart, men senare hörde vi att han var norröver någonstans. När vi hörde nyheten i går sade vi direkt att ”det är säkert honom de har hittat”, säger den bekante till DN.se.

Enligt uppgift till DN.se ska 44-åringen, som är hemmahörande i Örebro län, ha försatt sig i omfattande ekonomiska trångmål. Huruvida det var dessa som låg bakom hans plötsliga tillflykt är oklart. Polisen har ännu inte hört honom.

– Det har inte tagits några nya kontakter med mannen sedan han fördes till sjukhuset. I nuläget är det tveksamt om vi kommer att göra det. Han är varken efterlyst, misstänkt eller anmäld försvunnen. Vi får se till veckan om vi går vidare i ärendet, säger Västerbottenspolisens vakthavande befäl Tommy Nilsson.

Det var på fredagen som en skoteråkare hittade en bil som stod parkerad vid en skogsvägs slut, en och en halv kilometer från E4 en mil norr om Umeå. Skogsvägen hade inte plogats sedan det stora snöfallet i december och fordonet var helt översnöat.

Inne i bilen upptäckte skoteråkaren den 44-årige mannen och polis, räddningstjänst och ambulanspersonal kallades till platsen. Enligt polisens uppgifter var han helt utmärglad och det enda han kunde upplysa räddningspersonalen om var att han senast åt någon mat var den 19 december.

– Han mår efter omständigheterna bra. Vi brukar annars uppge skadelägen och vissa fall vilken sorts skador, men mer än så kommer vi inte att säga om det här fallet nu, säger sjukhusets informationschef Malin Åberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.