Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Interaktiv grafik visar alla skjutningar i Göteborg

Sedan början av 2013 har ett hundratal skottlossningar i Göteborg krävt flera människors liv.

Filtrera i kartan
(För 2013 är endast skjutningar med skadade eller med avlidna redovisade)
Plats:
Datum:

Genom DN:s interaktiva grafik kan du se var skottlossningar inträffat i Storgöteborg under 2013, 2014 och 2015. Läs även Jens Littorins reportage om polisens arbete mot gängen i staden.

Läs mer: ”Jag tror dessvärre att vi kommer att få leva med skjutningar”.

Oroliga områden i Storgöteborg

Biskopsgården och Backa: I Biskopsgården finns två gäng, Norra och Södra. Det senare är allierat med ett gäng i Backa. Här eskalerade våldet 2012. Det Norra gänget anses i dag vara kraftigt försvagat.

Hammarkullen och Hjällbo: Här har traditionellt de flesta skjutningarna inträffat innan konflikten startade i Biskopsgården. I Hjällbo finns en etnisk konflikt och en konflikt mellan familjer.

Tynnered: Minst ett gäng i Tynnered anses ha koppling till mc-gänget Bandidos. I fjol mördades en 20-årig man, vars gäng varit inblandat i en rad skottlossningar i andra delar av Göteborg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.